Yarışma Şartnamesi

[İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri için]

KONU:

Hayalimdeki Eğitim Ortamı

Nasıl bir eğitim ortamı hayal ediyorsunuz? Sizce eğitim ortamında neler, hangi malzemeler bulunmalıdır?

AMAÇ:

Yarışma, Fakültemiz Eğitim Şehitleri Dr. Öğr. Üyesi Mikail YALÇIN, Dr. Öğr. Üyesi Serdar ÇAĞLAK, Araş. Gör. Yasir ARMAĞAN ve Fak. Sek. Mehmet Fatih ÖZMUTLU anısına düzenlenecek olup her yıl aynı tarihte geleneksel olarak sürdürülmesi planlanmaktadır.

YARIŞMA ŞARTLARI:

1. Yarışmaya Eskişehir ili ve tüm ilçelerindeki resmi ve özel okullarda (ilk ve orta)    öğrenim görmekte olan 3., 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri katılım yapabilirler.

2. Öğrenciler her türlü boya malzemesi ve resimle yarışmaya katılabilirler. Öğrenciler resim tekniği konusunda serbesttirler.

3. Yarışmaya katılacak resimler yalnızca öğrencilerimiz tarafından yapılmalı ve başka eserlerden / kişilerden kopya veya destek alınmamalıdır.

4. Öğrenciler yarışmaya 35×50 cm ölçülerinde resim kâğıdına yapılan resimlerle katılabilirler.

5. Her öğrenci yarışmaya yalnızca 1 (bir) resim ile katılabilir. Yarışmaya birden fazla resimle katıldığı tespit edilen öğrencilerin tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.

6. Öğrenciler daha önce herhangi bir yarışmaya gönderilmemiş eserle yarışmaya katılabilirler. Daha önce farklı bir yarışmaya gönderildiği tespit edilen resimler hangi aşamada olursa olsun geçersiz sayılacaktır.

7. Yarışmaya katılacak öğrencilerimiz, eğitim.ogu.edu.tr adlı web sitesindeki yarışma bağlantısında yer alan “Katılımcı Formu” nu doldurarak söz konusu formla birlikte resimlerini başvuru esnasında birlikte teslim edeceklerdir.

8. Başvurular Okul Müdürlüklerine yapılarak, okullara başvuruları teslim edilen tüm eserler, Okul Müdürlükleri tarafından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Birimine iletileceği gibi; öğrenciler doğrudan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de başvuru yapabilirler.

9. Resimlerin ön tarafına öğrencileri tanıtıcı hiçbir bilgi yazılmayacak olup arkalarına katılım numaraları belirtilecektir. Yarışmaya katılan öğrencilerin hiçbir bilgisi seçici kurul tarafından bilinmeyecektir.

10. Yarışma aşağıdaki çizelgede belirtilen Yarışma Takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

11. Yarışmanın Seçici Kurulu ESOGÜ Eğitim Fakültesi, ESOGÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenlerinden oluşmaktadır.

12. Yarışmaya katılan eserlerin içerisinden seçilecek en az 50 (elli) resim Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Fazıl TEKİN Konferans Salonunda gerçekleştirilecek törende sergilenecek ve sergilenen eser sahiplerine başarı belgesi verilecektir.

13. Yarışmaya ait kategoriler ve ödül içerikleri aşağıda belirtilmiştir.

KATEGORİLER / ÖDÜLLER

Ortaokul Kategorisi: